Yapılan araştırmalar sarımsak tüketen insanlarda daha az kalp damar hastalıkları görüldüğünü tespit etti. Sarımsak içerdiği faydalı vitamin ve mineraller sayesinde kandaki fibrin ve plak yapılarının oluşmasının önüne geçiyor.
Zerdeçal, iltihaplanmanın önüne geçen 'curcumin' maddesini içerir. Bu damarlar sertleşmeye neden olan iltihabı önler ve yağ birikimini azaltır.
Kişniş kalp ve damardaki yaralanmaları ve hasarları iyileştirir. Damar sertliği ve kolesterolü önlemeye yardımcı olur.
Kalp damar sağlığı için vazgeçilmez besinlerden biri olan cevizin yağı da en az kendi kadar faydalı. Damar esnekliği için önem arz eden ceviz, kolesterol düzenlemeye de yardımcı oluyor.
Kolesterolü önleyen acai üzümü kan akışını da dengeler. Kalp için faydaları saymakla bitmeyen acai üzümü yüksek miktarda antioksidan içerir ve bu nedenle sağlıklı bir besin olarak kabul edilir.
Yol kenarlarında ve bahçelerde sıklıkla rastladığımız yabani bir ot olan karahindiba, sindirim sistemini toksinlerden temizleyen besin maddeleri ve antioksidanları barındırır.
Ayrıca karaciğer hastalıklarına karşı korur ve kandaki toksinleri temizler. Aynı zamanda kemik ve kas desteklemekle kalmaz kan şekerini de dengeler.