- Su
- Şeker
- Nişasta
- Potasyum
- Vanilya
Malzemelere ek olarak Hindistan cevizi, fındık, tereyağı gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Lokum hazırlığında bazı malzemeler damak zevkinize bağlı olarak değişebilir. En önemli püf noktası ise ölçülerine ve pişirme süresinde dikkat etmektir. İşte şeflerin pişirme yöntemi.
Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra lokumu yapmaya başlayabilirsiniz. İlk olarak derin bir tencereye ihtiyacınız olacak. İçerisine un, süt ve şeker ekleyin. Karışımı kısık ateşte pişirmeye başlayın. Ancak sürekli karıştırmanız gerekecek. Kaynadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
Kaynattığınız karışımın içerisine tereyağı ve vanilya ekleyin. 10 dakika kadar çırpın. Ardından muhallebi görüntüsü oluşacak. Hazır olduğunda bir tepsiye alıp kaşıkla her yere eşit bir şekilde dağıtın. Tepsideki karışımı buzdolabında bir gece bekletin.
Bir gece beklettikten sonra, muhallebi iyice donmuş bir kıvamda olacak. Kare şeklinde kesin ve her kareyi elinizde bir defa yuvarlayın. Ardından lokumları servis tabağına aktarabilirsiniz. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilir veya tatlandırabilirsiniz.
Klasik lokum tariflerinden olan bu tarif, lokum çeşitlerine göre şekillendirilebilir. Ne çeşit bir lokum yapmak istediğinize karar verdikten sonra malzemeleri şekillendirmeniz daha kolay pişirmenizi sağlar. Üstelik lokum malzemelerini her yerden temin edebilirsiniz.