30.01.2025 - 15:27 | Son Güncellenme:
Mükemmel bir pankek yapmanın sırrı hamurunun kıvamındadır. Pankek hamuru, ne çok sıvı ne de çok katı olmalıdır. İçine eklenen malzemelerin homojen bir şekilde karışması ve kabartma tozunun doğru kıvamda olması pankeklerin yumuşak ve kabarık olmasını sağlar.
2 adet yumurtaYarım su bardağı şeker2 su bardağı süt3 yemek kaşığı kakao1 yemek kaşığı zeytinyağı1 paket vanilya2 su bardağı un1 paket kabartma tozu
1 adet muz6 adet çilekKremaYeşil fıstık
Bir kaseye yumurtaları ve şekeri ekleyerek iyice çırpın. Şeker tamamen eridiğinde süt, kakao, zeytinyağı ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu ekleyerek kıvam alana kadar çırpın. Kısık ateşte ısıttığınız tavaya pankek hamurunu kepçe ile dökün. Üzerinde kabarcıklar oluştuğunda diğer tarafını çevirerek pişirin. Afiyet olsun.
Muzları ve çilekleri küçük parçalar halinde doğrayın. Pankeklerinizi rulo şeklinde katlayarak birleştirin. İçlerine önce muz, ardından çilek ekleyin. Üzerine krema sıkın ve isteğe bağlı olarak yeşil fıstık serpiştirin.