Malzemeler1 bardak yulaf1/2 bardak rendelenmiş çiğ hindistan cevizi2,5 bardak hindistan cevizi sütü 1 yemek kaşığı limon suyu1/2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu1,5 çay kaşığı toz tarçın1,5 çay kaşığı toz zencefil1/2 çay kaşığı toz kişniş tohumu1/2 çay kaşığı anason tozu1/2 çay kaşığı toz karanfil1/2 çay kaşığı vanilya (isteğe bağlı)2 yemek kaşığı kakao tozu (isteğe bağlı)1-2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu veya balHurma parçalarıİncirNasıl yapılır?Fırını önceden 180 derece ısıtın. Pişirme tepsisine hindistan cevizi parçalarını yayın ve 5-10 dakika pişirin. Hafif kahverengileşsin. Yulafı sütün içinde 10-15 dakika ısıtın ve içine daha sonra limon suyu ile kabuklarını ekleyin. Ocaktan alıp bütün baharatları, kakao ve şurubu ekleyin. Damak zevkinize göre malzemeleri arttırabilirsiniz. Kaynak: Thehealthfulideas.com
Malzemeler1 bardak yulaf ezmesi2 bardak su1 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri1/2 çay kaşığı tarçınElma için malzemeler1 büyük elma1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı1/2 çay kaşığı tarçın1/2 çay kaşığı hindistan ceviziÜst malzemelerEzilmiş fındıkKabak çekirdeğiFındık ezmesiHindistan cevizi şekeri
Yulafları fırın veya ocakta normal şekilde pişirin. Yulaflar pişerken bir tavada hindistan cevizi yağını eritin. Elmaları küp şeklinde doğrayıp tavaya koyun. Tarçın, hindistan cevizi ile hindistan cevizi şekerini de ilave edin. 2-3 dakika yumuşayana kadar sote kıvamına getirin. Yulaflar hazır olunca iki kaseye ayırın ve elmalı soteyi her iki kaba eşit şekilde ekleyin. Dilediğiniz gibi malzemeleri arttırabilirsiniz.Kaynak: Thekitchenofdanielle.com
Malzemeler1/2 bardak yulaf ezmesi1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı1/4 çay kaşığı toz zerdeçal1/4 çay kaşığı toz zencefil1/8 çay kaşığı toz tarçın1 tutam kara biber2 tutam tuz1 bardak süt1 çay kaşığı akçaağaç şurubu1/4 çay kaşığı vanilyaMuz dilimleriParçalanmış hindistan ceviziFındık ezmesi
Küçük bir çanakta orta ısıda hindistan cevizi yağını eritin. Yulaf, tuz ve diğer bütün baharatları ekleyin. 2 dakika karıştırın. Süt, vanilya ve şurubu da ilave ederek iyice karıştırın. 2-3 dakika kalın ve krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Servis etmek için üzerine muz dilimleri, hindistan cevizi parçaları ile fındık ezmesini koyun.Kaynak: Thepretendbaker.comPembeNar Özel