Mideniz boşken yoğurt yediğinizde, midede oluşan hidroklorik asit yararlı laktik asit bakterilerini öldürebilir. Bu nedenle böyle ürünleri kahvaltıda tüketmek pek de yararlı sayılmaz.
Armutlarda bulunan saf lifler boş bir midenin hassas mukoza zarına hasar verebileceğinden kahvaltıda tüketimi son derece riskli olabilir.
Şeker tüketmek insülin seviyenizi artırabilir ve sonuç olarak ‘yeni uyanmış’ olan pankreasınızı zorlayabilir. Sabah aç karnına şeker tüketmek diyabet hastalığına neden olabilir. Özellikle çocukların kahvaltıdan sonra şeker yemesine izin verilmeli.
Baharatlı yemekler midedeki mukozaya zarar verebilir, ayrıca midenizde asit üretimini de artıracağından, sindirim sisteminde birçok sorun ortaya çıkabilir.
Sabah gazlı içecekler içmek yine mukoza zarınıza zarar verebilir ve midedeki kan miktarını azaltır. Bu da, yediğiniz yemeklerin daha yavaş sindirileceği anlamına gelir. Bu durum sindirim problemleri ve şişkinliğe sebep olabilir.
Turunçgiller meyve asidi bakımından zengin meyveler. Aç karnına tüketildiğinde ise mide yanmasına neden olabiliyor. Ayrıca mide iltihabı riskini ve hatta mide ülseri oluşma riskini de artırıyor. Ek olarak aç karnına tüketilen turunçgiller alerjik reaksiyonlara da sebep olabilir.
Domatesler yüksek seviyede tanen asidi içerir ve mide asidinin artmasına neden olur. Midedeki bu asit artışı mide ülserine yol açabiliyor.
Çiğ sebzeler zengin amino asit kaynağı olabilir. Ancak açken tüketildiğinde mide yanması, gaz ve mide ağrısını beraberinde getirirler.
Mideniz boşken muz tükettiğinizde, kanınızdaki magnezyum miktarında ciddi bir artış olur. Bu artış da kalbinize zarar verebilir.