26.04.2024 - 16:22 | Son Güncellenme:
Kabak çekirdeğinin kabuğuyla birlikte tüketilmesi konusunda herhangi bir sakınca bulunmuyor. Hatta kabuğuyla tükettiğinizde lif içeriği yüksek olduğu için sindirim sistemini olumlu etkileyebilir. İşte kabak çekirdeğini kabuğundan ayırmadığınızda oluşan etkileri.
Kabuğundaki lif içeriği, çekirdeğinden çok daha fazladır. Sindirim sürecini düzenleyen ve çeşitli mide rahatsızlıklarını ortadan kaldıran lifleri kabak çekirdeğinin kabuğundan alabilirsiniz. Vücut için gerekli olan yağ asitlerini ve antioksidanları içerir.
Bir diğer yaygın inanç, kabak çekirdeği kabuğunun bağışıklık sistemini güçlendirdiği üzerine. Çinko, bağışıklık sistemini desteklemek için önemli minerallerden biridir. Kabuğundaki lif, tokluk hissi sağlayarak kilo kontrolü sağlamanıza yardımcı olabilir.
Kabak çekirdeğinin kabuğunu tüketmek istiyorsanız, kurutulmuş veya kavrulmuş bir şekilde alabilirsiniz. Çiğneyerek veya salatalara ekleyerek yiyebilirsiniz. Ancak kabuğunu tüketmeden önce mutlaka yıkayın.
Kabak çekirdeği kabuğunu tam olarak çiğnemeden yutmanın mide veya bağırsak sorunlarına neden olabileceği söylenir. Dış kabuğunun daha sert olması bazı kişiler için sindirim problemine neden olabilir. O nedenle tüketirken dikkat etmekte fayda var.
Kabak çekirdeğinin kabuğu, uyku düzeninizi tekrar oluşturmanıza yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra göz ve cilt sağlığının korunmasını sağlar. Ancak bir avuçtan fazla tüketilmemesi gerekiyor.
Kabak çekirdeği kabuğunun sert ve pürüzlü yapısı, cildi ölü hücrelerden arındırmak için doğal bir eksfoliyant olarak kullanılabilir. Ancak sert yapısı cildinizi tahriş edebilir. Bunun yerine, kabak çekirdeği yağı gibi bileşenlerin bir arada bulunduğu alternatifleri tercih edebilirsiniz.