Aşçı, paylaştığı videoda ‘en sulu tavuk göğüsleri’ nasıl pişirilir diye anlatıyor ve 1 malzemenin yaratttığı farkı gösteriyor. Videoda, tavukların o kadar sulu olduğunu iddia ediyor ki, neredeyse su damlıyor. Bu harika sonuçları elde etmek oldukça kolay.
İlk olarak tavuk göğüslerini baharatlar, yoğurt ve limon suyu ile marine etmelisiniz. Ancak, ‘sır’ malzemesi olarak biraz kabartma tozu kullandığını belirtiyor. Bu malzeme, etin liflerini yumuşatarak daha yumuşak olmasına yardımcı oluyor. Daha sonra tavuklar, oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyor ve orta ateşte, üzeri kapalı bir şekilde 3 buçuk dakika pişiriliyor.
Sonra tavukları çevirip 7 dakika daha pişiriyor. Tavuklar piştikten sonra, 5 dakika daha dinlendirilip servise sunuluyor. Şef, bu yöntemin her seferinde ‘mükemmel’ tavuk pişirmeyi garanti ettiğini söylüyor.
Videonun paylaşılmasından sonra 5 binden fazla izlenme aldı ve birçok kişi bu basit tarifi denemek için sabırsızlandığını belirtti. Hatta bir izleyici, "Air fryer'ınız varsa, folyo sararak pişirmeyi deneyin. Çok sulu oluyor" diyerek öneride bulundu. Bir başka izleyici, "Sır sadece kabartma tozu değil, limon ve oda sıcaklığı da önemli. Sonra dinlendirin. Haksız değilsiniz. Parlak beyaz ve çatalla yenebilecek kadar yumuşak" yorumunu yapmıştı.