10 adet tavuk baget
4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber (opsiyonel)
2 adet domates
Dilimlenmiş yeşil biber
1 su bardağı su
Tuz, karabiber, kekik
İlk olarak bagetleri zeytinyağı, salça, tuz ve baharatlarla iyice harmanlayın. En az 30 dakika (tercihen 2-3 saat) dinlendirin. Ardından patatesleri soyup dilimleyin. Domatesleri ve biberleri doğrayın. Marine edilmiş bagetleri tepsiye dizin, yanlarına patates, domates ve biberleri ekleyin. 1 su bardağı suyu tepsiye dökün. Bu, yemeğin yumuşacık ve sulu olmasını sağlayacak.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Üzeri kızarana kadar fırında tutabilirsiniz. Fırından çıkan mis gibi tavuk bagetleri, yumuşacık dokusuyla ve içine işleyen baharatların aromasıyla sofranızın yıldızı olacak.