Mangal yapma imkânınız yoksa ya da pratik bir tarif arıyorsanız, fırında pişirilen tavuk bagetleri de oldukça lezzetli ve kolay bir alternatif olabilir. İşte nefis bir fırında tavuk tarifi.
10 adet tavuk baget
4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber (opsiyonel)
2 adet domates
Dilimlenmiş yeşil biber
1 su bardağı su
Tuz, karabiber, kekik
İlk olarak bagetleri zeytinyağı, salça, tuz ve baharatlarla iyice harmanlayın. En az 30 dakika (tercihen 2-3 saat) dinlendirin. Ardından patatesleri soyup dilimleyin. Domatesleri ve biberleri doğrayın. Marine edilmiş bagetleri tepsiye dizin, yanlarına patates, domates ve biberleri ekleyin. 1 su bardağı suyu tepsiye dökün. Bu, yemeğin yumuşacık ve sulu olmasını sağlayacak.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Üzeri kızarana kadar fırında tutabilirsiniz. Fırından çıkan mis gibi tavuk bagetleri, yumuşacık dokusuyla ve içine işleyen baharatların aromasıyla sofranızın yıldızı olacak.