Evcil hayvanların tüyleri için kullanılan tüy toplama ruloları büyük ölçüde faydalı olacak. Tüylenen kıyafetinizi düz bir zemine serdikten sonra yapışkanlı malzemeyi yukarı aşağı yuvarlayın. Rulonun üzeri tüylerle kaplandığında üstteki yaprağı soyun. Tamamını topladığını göreceksiniz.
Tüyleri temizlemek için rulo malzemeleriniz yoksa, koli bandından faydalanabilirsiniz. Geniş bir koli bandını elinizin etrafına sarın. Ardından yapışkanlı tarafıyla kıyafetteki tüyleri toplayabilirsiniz. Tüylerin tamamını temizleyinceye kadar işlemen devam edebilirsiniz.
Elektrikli tıraş makinesinin kıyafet tüylerinde işe yaradığını biliyor muydunuz? Giysinizi bir zemine yerleştirdikten sonra tıraş makinesini çalıştırın ve bölgenin üzerinde makineyi gezdirin. Kumaşa iyice işlemiş tüylerin temizliğinde etkilidir. Kumaş üzerinde hareket ettirdikçe bıçağı silkeleyin.
Nemli bir bulaşık süngeri, yalnızca mutfakta değil, kıyafetlerinizde de harikalar yaratabilir. Temiz bir bulaşık süngerini ıslatın ve sıkın. Ardından süngerin sert kısmını tüylenen kıyafet üzerinde gezdirin. Gezdirdikçe tüylerin temizlendiğini göreceksiniz.
Kıyafetteki tüylenmeyi önlemek için çamaşır makinesine atarken dikkatli olmalısınız. Tüylenmeye meyilli olan giysileri ayrı yıkayabilirsiniz. Bunun dışında, makineyi fazla doldurmamanız gerekiyor. Birbirine karışan kıyafetler tüylenmeye başlayabilir.
Triko veya yünlü kumaş ile tasarlanan kıyafetleri elde çitilemeden daha hassas bir şekilde yıkayabilirsiniz. Fazla sıkmadan asmaya özen gösterin. Bu kıyafetler makinelerde daha çabuk yıpranabilir. Giysilerinizi kumaşına göre ayırarak temizlemelisiniz.
Dış giyim için kullanılan kıyafetlerin astarlı olması, giysilerin birbiriyle sürtünmesini önleyebilir. Kaşe kumaştaki ceket veya kabanları satın alırken astarlı model olup olmadığına dikkat edin. Astarlı modelleri uzun ömürlü olacak şekilde kullanabilirsiniz.