Süzme peynir pişirirken yapmanız gereken şey oldukça basit. Miktarın kendiniz belirlediğiniz kadar süzme peynir, iki yumurta, yarım çay kaşığı sarımsak tozu,yarım çay kaşığı soğan tozu ve isteğe göre baharat.
Tüm bu malzemeleri bir blender yardımıyla karışım haline getirin. Sonlarında yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin üstüne güzelce yayarak dökün. Göz kararına göre pişirme işlemini tamamlayın ve fırınlanmış peyniri afiyetle yiyebilirsiniz.
Her ne kadar milyonlarca kişi bu tarifi uygulayıp hemen hemen hepsi bu tarifin oldukça lezzetli olduğunu söylese de bu işin bir de sağlık kısmı var. Süzme peyniri fırında pişirme sağlığa zararlı mı?
Uzmanlar fırınlanmış süzme peynir ne kadar lezzetli olursa olsun, süt bazlı olduğundan, özellikle laktoz intoleransı veya süt ürünlerine duyarlı olanlara fırınlanmış süzme peynir trendini tavsiye etmeyeceğini söyledi.
New York merkezli kayıtlı bir diyetisyen ve beslenme uzmanı olan Lauren Harris-Pincus, yüksek miktarda sodyuma duyarlı olanlar için süzme peynir pişirilmemesi gerektiğini tavsiye etti.