27.10.2023 - 17:53 | Son Güncellenme:
Duygusal yeme ataklarınızı sağlıksız yiyeceklerle yönetmemelisiniz. Ruh halinize iyi gelen aktivitelerle veya fiziksel aktivitelerle yönetmeye çalışmalısınız. Alkol ya da tütün ürünleri gibi zararlı alışkanlıkları azaltmalı ve eğer başarabiliyorsanız tamamen bırakmalısınız.
Yeterli vitamin, mineral ve besin bileşenlerinden yararlanmak için çeşitliliğe önem vermelisiniz. Hayvansal kaynaklı gıdaların tüketimini azaltmalısınız. Daha az yağlı olanları ve doğru pişirme yöntemlerini tercih etmelisiniz. Hayvansal kaynaklı gıdalar tercih edilirken özellikle C vitamininden zengin taze meyve ve sebzelerle birlikte tüketmelisiniz.
Kanserojen besinlerden uzak durmalısınız. İşlenmiş ve hazır gıdaları tüketmekten vazgeçmelisiniz. Özellikle de koruyucu, renklendirici, kıvam artırıcı gibi maddeler içeren yiyeceklerden uzak durmalısınız. Rafine şeker, un ve trans yağları hayatınızdan çıkartmalısınız.
Stresten uzak kalmaya çalışmalısınız. Fiziksel aktivitenizi önemsemeli ve size uygun aktivite rutinini oluşturmalısınız. Doğada temiz hava eşliğinde yürüyüş yapmak ya da bisiklete binmek gibi kaygı ve stres seviyenizi azaltacak basit egzersizleri tercih edebilirsiniz.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve kansere yakalanma riskini azaltmak amacıyla antioksidan içeriği zengin besinler tüketin özellikle folik asitten yeterli beslenmeye çalışmalı ve en önemlisi düzenli olarak kansere yönelik tetkik ve taramalarınızı yaptırmalısınız. Bağışıklık sisteminizi desteklemek ve meme kanserinden korunmak için beslenme alışkanlıklarınızın farkında olmalı, sağlığınızı ihmal etmemeli ve periyodik kontrollerinizi yaptırmalısınız.