07.11.2024 - 15:19 | Son Güncellenme:
Doğal yöntemlerle artrit ağrılarından kurtulmak veyahut da en azından hafifletmek isteyenler için, beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek büyük bir fark yaratabilir. Özellikle pek bilinmeyen ancak iltihapla savaşan meyvelerin düzenli olarak tüketilmesi, artrit ağrılarında gözle görülür azalma var edebilir.
Vişne, iltihapla mücadelede güçlü antioksidanlardan biri olarak bilinen antosiyaninler bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Araştırmalar, doğal vişne suyunun düzenli olarak tüketilmesinin özellikle diz ağrısı ve eklem iltihaplarını hafifletebileceğini gösteriyor. Vişne, aynı zamanda C vitamini bakımından da zengin bir içeriğe sahip olmasından dolayı ile eklem dokularının korunmasına da katkıda bulunur.
Nar, antioksidan içeriği oldukça yüksek bir meyvedir. Özellikle içeriğinde bol miktarda punikalajin adlı maddenin, eklem iltihaplarını azaltmada etkili olduğu bilinir. Bu sebeple narın düzenli tüketimi, bağışıklık sistemini güçlendirerek artrit semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Aynı zamanda vücuttaki serbest radikallerle mücadele de ayrıca bir destek sağlayarak hücre hasarının önlenmesine de yardımcı olur.
Ananas, içeriğinde bol miktarda bulunan bromelain enzimi sayesinde artrit ağrısını hafifletme konusunda başarılı olabilir. Bu enzim, iltihaplanmayı azaltıcı etkisiyle bilinir ve ananasın düzenli tüketimiyle eklem ağrılarını hafifletmeye destek sağlayabilir. Ananas, aynı zamanda sindirimi kolaylaştırarak, vücutta toksin birikimini azaltıcı bir etkiye de sahiptir.
Yaban mersini, güçlü ve zengin antioksidan içeriğiyle öne çıkan bir meyvedir ve bu özellikleri sayesinde eklem sağlığını destekler. Birçok sporcu günlük beslenmesine yaban mersinini dahil eder. Çünkü yaban mersini, düzenli tüketildiğinde eklemlerin güçlenmesini sağlayarak ağrıları azaltıcı bir etki gösterir ve bu sayede artrit semptomlarını da hafifletir.
Papaya, C vitamini bakımından çok zengin bir meyve olarak bilinir. Ülkemizde pek tüketilen bir meyve olmasa da özellikle son yıllarda daha çok duyulmaya başlanmış, öne çıkmıştır. C vitamini bildiğiniz üzere kıkırdak dokunun korunmasına yardımcı olan, vücuda çok sayıda faydası olan bir vitamindir. Bu faydaları arasında artrit belirtilerini hafifletmesini de ekleyebiliriz.
Üzüm, iltihap karşıtı özellikleri olan resveratrol adı verilen bir madde barındırır. Bu madde, eklem iltihabını azaltarak artrit ağrılarında rahatlama sağlayabilir. Siyah üzüm ve mor üzüm çeşitleri, iltihap önleyici etkilere daha fazla sahip olduklarından özellikle tercih edebilir, belirli aralıklarla tüketimini sağlayabilirsiniz.