26.09.2017 - 17:05 | Son Güncellenme:
Annenin psikolojik ve fizyolojik durumunun ön planda olduğu ve tamamen doktor tavsiyelerinin göz önünde tutulduğu bir cinsel yaşamınız olmalıdır.
Bebeğin bulunduğu keseyle ilişki sırasında temasınız söz konusu değildir. Yanlızca riskli gebeliklerde cinsel ilişki hayati tehlike doğurabilir.
Riskli bir gebelik taşıdığınız için korkuyor ve psikolojik olarak sadece bebeğe odaklanmış iseniz cinsel isteksizlik yaşayabilirsiniz. Bu son derece doğal ve normaldir.Eşiniz size böyle durumlarda hem sizin hemde bebeğinizin sağlık durumu açısından anlayış göstermek zorundadır. Bu durumdan çok rahatsız oluyorsanız kesinlikle hem siz hem de eşiniz psikolojik destek almalısınız.
Tıbbi bir engel yoksa belirli pozisyonlarda ve son aylara kadar ilişkiye girebilirsiniz.Fakat gebeliğin son 4 haftasında spermin içeriğinde bulunan prostaglandin hormonunun rahim ağzında açılmaya ve meme başı uyarılmasına, orgazmın yarattığı oksitosin salınımının da rahim kasılmalarına yol açması sebebiyle genellikte ilişkiye girilmemesi doktor tavsiyesidir.
Orgazm olunduğunda hamilelikte ve hamilelik öncesinde rahmimizde kasılmalar meydana gelir. Büyüyen rahimle birlikte rahimdeki küçük kasılmaları bile hissedebilir hale geliriz.Genellikle 6. Aydan sonra ilişki tavsiyesi etmeyen doktorlar hamileliğin son 4 haftasında artan bu kasılmalar sonucu gününden önce doğumlarla karşılaştıklarını bildirmişlerdir.
Annenin ve bebeğin sağlığını düşünerek girilen ilişki pozisyonları tercih edilmelidir. Annenin üstte ve yanda olduğu pozisyonları deneyebilirsiniz.
Sezaryen veya normal doğum fark etmeksizin 6. Haftadan sonra cinsel lişkiye girilmesinde bir sakınca yoktur. hem psikolojik hemde fizyolojik olarak kadın vücudu uygun hale gelmiş ve yenilenmiştir.