Acıbadem Eskişehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Şeyda Sıla Bilgili, kış aylarında daha çok yiyecek tüketilmesi ile ilgili hamile, yaşlı ve çocukların nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattı. Kış aylarında özellikle hamile kadınların soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara daha yatkın olduğunu belirten Dyt. Şeyda Sıla Bilgili, kış aylarında yemek konusunda dikkatli olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Hamileler, emzirme dönemindeki kadınlar, çocuk ve yaşlıların özel gereksinimleri olduğunu belirten Bilgili, “Bu tip bireylerde mutlaka vitamin ve minerallerden daha zengin beslenmeleri gerekmekte. Antioksidan özellikteki besinleri kullanmaları çok önemli. Özellik nar, greyfurt, ananas, kivi, mandalina, portakal gibi C vitamini yönünden yüksek ve lifli içeren besinleri tüketmelerinde fayda görüyoruz” şeklinde konuştu.