Kahvaltıda Sakın Bunları Yemeyin!
Kahvaltı günün ilk öğünüdür ve besinleri tüketirken mide boş olduğundan dikkat edilmelidir. Ekmek, poğaça, börek ya da simit gibi besinler maya içerdiği için kahvaltıda tüketilmesi halinde mideyi rahatsız edebilir ve şişkinlik hissi yaratabilir. Eğer mideniz daha boşken yoğurt yerseniz bu da midenizde oluşan yararlı laktik asit bakterilerinin ölmesine sebep olur.
Bu nedenle yoğurtlu karışımları eğer kahvaltı öğününde tüketirseniz yararı az olur. Şeker ve tatlı besinler tüketmek de her ne kadar kahvaltıların vazgeçilmezi gibi görülse de oldukça zararlıdır. Şeker tüketimi insülin seviyesini artırdığı için pankreası zorlar ve uzun vadede diyabet hastalığına yakalanmanıza sebebiyet verebilir. Özellikle de mideye herhangi bir şey girmeden önce şekerli bir besinin girmesi zararlıdır.
Açken yenen muzun da faydalı olmadığını söylemek gerekir. Her ne kadar tok tutan bir besin olarak sporcuların vazgeçilmezi olsa da aç karnına muz yemek kandaki magnezyum miktarını artırır. Kandaki magnezyum miktarı artınca kalbin zarar görmesi ihtimali de artar.