Çi börek hamurunun kıvamı elastik bir yapıda olmalı. Ne çok cıvık ne de çok katı. Un, su ve tuzun doğru oranlarda kullanımı ile elde ettiğiniz hamuru, çok fazla yoğurmamalısınız. Bu sayede hem kolay açılır hem de kızartma sırasında istediğiniz çıtırlığı sağlayacak bir hamur elde etmiş olursunuz. Ayrıca, birkaç damla sirke eklemek de hamuru daha gevrek hale getirebilir.
Çi börek hamurunun elastik ve kolay şekil alabilir bir yapıya sahip olması için ayrıca, yoğurduktan sonra en az 30 dakika dinlendirmeniz gerekiyor. Bu süre, glutenin gevşemesini sağlayarak hamurun daha rahat açılmasını ve böreğin daha ince olmasını da kolaylaştırır.
Çi böreğin iç harcını hazırlama aşamasında soğan ve baharatların dengesi büyük önem taşır. Soğanı rendeledikten sonra suyunu nazikçe sıkarak kullanmanız, harcın fazla sulanmasını da önlemiş olur ve böreğin çıtırlığını korur. İç harcınızı hazırlarken az miktarda sirke ve birkaç damla su eklemek de lezzetini artırır.
Çi börek hamurunu açarken çok ince ya da çok kalın yapmamaya ve hamurun kenarlarının düzgün şekilde kapatmaya özen gösterin. Aksi taktirde, pişirme sırasında yağ böreğin, hamurun içine sızabilir.
Çi börek yaparken kullanılacak olan yağın sıcaklığı da kritik öneme sahiptir. Eğer ki yağ yeterince kızgın değilse börekler yağ çekeği için ağırlaşır, lezzeti bozulur. Bir diğer önemli nokta ise pişirme esnasında yağ sıcaklığını sabit tutmak için börekleri tek tek kızartmaktır. Her börek sadece birkaç saniye içinde pişirilmelidir.
Börekleri kızartmadan önce kenarlarının tamamen kapandığından emin olmalısınız. Ancak, iç kısmın daha iyi pişmesi için bir kürdan yardımıyla böreğin üzerine 1-2 tane delik açabilirsiniz.