Bitkisel bazlı hareket, çikolata dünyasını da ele geçiriyor. Artık pek çok tüketici hem kendisi için iyi hem de gezegen için sürdürülebilir olan seçimler yapıyor. Hayvan ve gezegen dostu çikolata ürünleriyle ilgilenenler artık sadece küçük ve yenilikçi üreticiler değil. Global şirketler de tüketicilerin bitkisel bazlı gıda talebini karşılamaya başladı. Dünya genelindeki tüketicilerin %56'sı en az ayda bir kez bitkisel bazlı gıda satın alıyor. Bu oran 2018'de %36 idi. Özellikle çikolata kategorisinde, bitkisel bazlı ürünler hızla büyüyor ve önümüzdeki yıllarda bitkisel bazlı çikolata pazarının ortalama büyüme hızının, dünya çapındaki genel çikolata pazarının 3 katı olması bekleniyor.
Bitter çikolata, ideal bir bağırsak dostu atıştırmalık… Yüzde 70 ve üzeri oranda kakao içeren bitter çikolatanın yüksek lif içeriği, onu bağırsak bakterilerini beslemek için harika bir prebiyotik kaynağı yapıyor. 100 gram bitter çikolata, 3 gram sütlü çikolata ile karşılaştırıldığında 8-11 gram arasında lif içeriyor. Tüketicilerin yüzde 85'i lifin sindirim üzerinde olumlu etkileri olduğunu söylüyor. Ayrıca tüketicilerin yüzde 70'i biyotiklerin sindirimi iyileştirmek için güvenilir bileşenler olduğuna katılıyor.