Bilimsel adı 'diospyros kaki' olan bu meyve, çiğ ya da kuru olarak tüketilebiliyor. Olgunlaşma süreci meyvenin tadı ve dokusunda büyük rol oynuyor. Tam olgunlaşmamış cennet hurmaları genellikle sert ve buruk olurken, olgunlaştığında ise tatlı ve yumuşak hale geliyor.
A vitamini, C ve B vitaminleri ile protein açısından zengin olan cennet hurması, doğal bir şifa kaynağıdır. Özellikle kış aylarında düzenli tüketildiğinde, vücuttaki iltihabı temizlemeye de yardımcı olur.
Vücutta biriken iltihap, halsizlik ve yorgunluk gibi problemlere yol açar. bu durumda da genellikle antibiyotik kullanılır. Ancak cennet hurması, doğal bir antibiyotik işlevi görerek iltihapla savaşmaya önemli ölçüde destek olur. Yoğurtla tüketildiğinde ise bu etkisi çok daha artar.
Zengin probiyotik içeriği sayesinde yoğurt, sindirim sistemini destekleyerek cennet hurmasının faydalarını ikiye katlıyor. Bu özelliğiyle cennet hurmasının yanında şifa dolu bir eşlikçi oluyor.
Cennet hurması sindirimi hızlandırıcı etkisiyle, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve kalp-damar sağlığını desteklemesi, onu beslenme rutinine eklemeyi değerli kılıyor. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine katkı sağlayan hurma, yoğurtla tüketildiğinde uzun süre tokluk hissi sağlar. Böylece cennet hurması özellikle diyet yapanlar için ideal bir seçenek haline geliyor.