Hamsi sezonu açıldıktan sonra evde balık pişirme hazırlığı da artmaya başlamıştı. Taze taze tüketilen hamsi, tadı ve lezzetiyle nefis bir yiyecek olsa da pişirme aşaması birçok probleme neden olabiliyor. Birçok kişi evde oluşan kötü kokular nedeniyle evde balık pişirmeyi tercih etmiyor. Küçük alanlara sinen balık kokusunun arınması günleri alabiliyor. Evin her alanına sinen kokuyu çıkartmak tam bir mesele haline geliyor. Evde hoş olmayan balık kokusuyla başa çıkmak için doğanın sunduğu bu mucize bitkiden faydalanabilirsiniz. Defne yaprağı bu konuda size yardımcı olabilir. Özellikle balığın yaydığı kokuyu önlemeye yarayacaktır. Defne yaprağı balık pişirirken yayılan kokuyu etkili bir şekilde engelleyecek maddeler barındırır. Ev hanımlarının balık pişirme konusundaki titizliği, defne yaprağı kullanımıyla birleşince kötü kokulara engel olacaktır. Balık pişirdiğiniz sırada defne yaprağı kullanarak etrafa sinecek kokuların azalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca mandalina, limon, portakal ve greyfurt kabuklarından faydalanabilirsiniz. Balık kokusunu gidermek için teflon bir tavaya 1-2 yemek kaşığı siyah kuru çay ekleyip kavurabilirsiniz. Aynı işlemi meyve kabuklarını kullanarak da tekrarlamak mümkün. Her iki gıda da balık kokusunu emecektir. Evin içerisine dağılan balık kokusunu bir türlü gideremiyorsanız vanilya kullanımı da farklı bir seçenek olacaktır. Bir boş tava içerisine bir paket toz vanilya koyup kavurmayı deneyin. Kavrulan vanilyanın kokusu kötü kokuları bastıracaktır.