Ocağı sonuna kadar açın ve karışımı kaynamaya başlayana kadar ısıtın. Sık sık karıştırmaya özen gösterin çünkü ısındıkça kabarmaya başlayacaktır. Karışımı yakmamaya dikkat edin. Yakarsanız soğuduğunda tamamen katılaşır ve kullanılmaz hale gelir.
Karışım kabarmaya ve kaynamaya başlayınca ocağın altını orta dereceye getirin. Sık sık karıştırmaya devam edin. Şekerin bu noktada sıvının içinde tamamen çözülmesi gerekir.
Yumuşak bir kıvama gelince ve koyu altın rengini alınca ocağı kapatın ve tencereyi ocağın başka bir gözüne koyun, kıvamı sıcak şuruba benzemelidir. Bal gibi koyuysa biraz daha ısıtın. Geleneksel sıcak ağdanın aksine, şekerli ağda sıcak kullanılmamalıdır. Daha sonra bir kaba ya da kavanoza dökün ve 30 dakika soğumasını bekleyin. Hâlâ rahatsız edecek kadar sıcak ya da ılık gelirse, devam etmeden önce birkaç dakika daha soğumasını bekleyin.