Vücudunuzda yeterli miktarda demir bulunmaması anemiye neden olabilir ve bu da ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bunların arasında şiddetli yorgunluk , kalp veya akciğer sorunları ve hamilelikle ilgili sorunlar yer alıyor. Kurutulmuş erikler harika bir demir kaynağıdır ve bu da onları bu tür sorunları önlemeye yardımcı olacak en iyi besinlerden biri yapar.
Kuru erik, sağlıklı sindirimi destekleyen önemli bir unsur olan lifle doludur. Örneğin, bir fincan çekirdeksiz kuru erik 12 gram çözünür life sahiptir. Üstelik bağırsak hareketlerini uyarmaya yardımcı olan doğal bir müshil olan sorbitol içerirler. Günde en fazla 6 adet kuru erik tüketilmesi tavsiye edilir.
İçerdiği lif sayesinde kuru erik yemek, daha uzun süre tok kalmanıza ve kilonuzu başarılı bir şekilde kontrol etmenize yardımcı olabilir.
Osteoporoz riski taşıyan kişiler, özellikle kadınlar ve yaşlılar, kemik mineral yoğunluğunda kayıp yaşayabilir. Kuru erik, sahip olduğu besin değerleriyle bu sorunun önlenmesine yardımcı olur.
Yüksek tansiyonun bazen gözle görülür belirtileri olmaz ancak kişinin kalp sorunları, böbrek hastalıkları ve vücuttaki diğer problemlere yakalanma riskini artırabilir. Bu durum farklı besinlerle kontrol altına alınabilir ve kuru erik de bunlardan biridir.
Kuru erik, doğal bir vitamin kaynağıdır. Göz sağlığını korur ve sağlıklı büyümeyi desteklemek için gerekli olan A vitamini açısından harika bir kaynaktır. Bağışıklık sistemimiz için çok önemli olan C , K ve B6 vitaminlerini içerir. Üstelik kuru erik, bakır ve manganez gibi diğer temel besinler açısından da zengindir.