17.10.2018 - 16:27 | Son Güncellenme:
Eğer birine "silginin mavi kısmı ne işe yarıyor?" diye sorarsanız muhtemelen size tükenmez kalemle yazılan yazıları silmek için olduğunu söyleyecektir. Şaşırtıcı derecede, bu kısmın ilk amacı farklıydı. Başlangıçta, kalın kağıttan kalem çizimleri ve yazıları silmek için kullanılıyordu. Kırmızı kısım kağıtta lekeler bırakırken, mavi kısımda böyle bir problem yaşanmıyordu. Bir süre sonra, imalatçılar mavi kısım hatasını bir pazarlama stratejisine dönüştürebileceklerini düşündü. O andan itibaren, bazı silgilerin mavi kısmında bir kalem resmi görebilirsiniz.
Bu günlerde, birçok insan gününün çaysız geçtiğini dahi düşünemez oldu. Fakat uzun zaman önce Çin'de çay, şifa getirmesi amacıyla kullanılan bir tür ilaçtı. Çay nihayet Avrpa'ya geldiğinde, ilacın da geldiği anlamına gelmişti. Sıklıkla gut hastalarında kullanıldı. Doktor Cornelis Dekker "Çay, mezarda bir bacağa sahip olanlara bile yardım edebilir." demiştir.
Bu konu hakkında mantıklı olan iki seçeneğimiz var. İlk olarak, bu düğme askıya takmak amacıyla kullanılır. Veya herhangi bir sökülme durumunda dikmek amacıyla kullanılır.
Dünyanın dört bir yanında farklı uluslar, farklı türde şapkalara sahip. Bu kapüşonlu şapka detayı da Kapusenler tarikatından geliyor. İsmini de onlardan alıyor. Bu tarikattaki kişiler kapüşonu yüzlerini saklamak için kullanırlardı.
Şemsiyeler, eskiden Avrupa ve Çin'de güneş ışığından korunmak için kullanılıyordu. 1750 yılında Jonas Hanway, şemsiyeyi ilk kez yağmur yağdığında kullanmıştır. O zamandan itibaren de şemsiyeyi kullanabilmek için farklı bir amaca sahip olduk.