16.06.2023 - 01:48 | Son Güncellenme:
Enginar dolması malzemeleri ve yapılışı haberimizde! Enginar dolmasının yapılışındaki püf noktalar ise; enginarların kararmaması için yaklaşık 20 dakika limonlu suda bekletmek doğru olacaktır. Yemeğin piştiği esnada bir çay kaşığı kadar toz şeker atmak tadını dengeler. İşte, enginar dolması tarifi...
6 adet enginar
1 çay bardağı zeytinyağı
6 yemek kaşığı pirinç
1 demet dereotu
Yarım demet taze nane
Yarım demet yeşil soğan
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Nane
Fesleğen
Enginarlarların yaprakları zarar görmeden iç kısımları kaşıkla temizlenir.
İç harcı:
Yemeklik doğranan soğan zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur.
Yıkanıp süzülen pirinçler ilave edilir ve şeffaflaşana kadar çevrilir.
Üzerine kıyılnmış dereotu, nane, yeşil soğan ve limon suyu eklenir.
Toz şeker, tuz ve baharatlar da dahil edilir ve pirinçler hafif yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Enginarlar genişçe bir tencereye alınır. İçleri pirinçli harçtan doldurulur.
Suyu ilave edilip kısık ateşte enginar ve pirinç iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.