08.03.2024 - 14:48 | Son Güncellenme:
Soğan ve sarımsak özellikle Türk mutfağının vazgeçilmez iki lezzeti olsa da elde bıraktıkları kokuyla birçok kişiyi bezdirebiliyor.
Bazen tüm yollar denense bile eldeki soğan ve sarımsak kokusundan kurtulmak pek mümkün olmuyor.
Bu durum sadece soğan ve sarımsak için de geçerli değil. Bazı gıdalar soyulduklarında moleküller saldıkları için kokusu her yere siniyor.
Elleri yıkamak mevcut kirden temizlese de kokudan ne yazık ki arındıramaz.
Aslında elinizi suyu sokmak işleri daha kötü bir hale getiriyor olabilir.
Çünkü su moleküllerle etkileşime girip kokunun çok daha fazla keskinleşmesine neden olur. Peki bu can sıkıcı kokulardan kurtulmak için ne yapılabilir?
Soğan, sarımsak ve balık gibi rahatsız edici kokulardan arınmak için en iyi yöntem ellerinizi tencere, tava, çatal, bıçak veya fırın tepsisine sürün.
Paslanmaz çelikten yapılan bu mutfak malzemeleri bir türlü kurtulamadığınız kokuları arındırmakta en etkili yöntemlerden biridir.
Hatta bu yöntem öyle kuvvetli ki bazı girişimciler paslanmaz çelikten sabun bile üretti.