Küflenmeye meyilli besinlerden biri olan ekmek, ortam koşullarına göre bozulmaya başlayabilir. Özellikle nemli ortamlar mikroorganizmaların çoğalmasına neden olur. Bu durum ekmek üzerinde küf oluşumuna yol açar. Hijyenik olmayan saklama stilleri, uzun süre dışarıda bekletmek, hava koşulları ve çok daha fazlası ekmeğin küflenmesini hızlandırır. Ancak bu ürünü kullanarak küflenme derdine bir son verebilirsiniz. Ekmeği muhafaza ettiğiniz alanın etrafına tuz ve karbonat koymak raf ömrünü uzatacaktır. Uygun koşullarda sakladığınızda ise daha uzun bir süre taze kalabilir. Doğru saklama koşulları uygulandığında ekmekler hızlıca bayatlamaz. Yapılması gerekenlerden biri de ekmeği hava almayan kaplarda saklamaktır. Bunun için plastik veya metal kapaklı ürünler tercih etmelisiniz. Nem azaldığında küf oluşumunun önüne geçilir. Bu sayede ekmeğin israf olmasını önleyerek tüketmeye devam edebilirsiniz. Mutfak dolapları veya ekmek kutuları, ekmeği güneş ışığı ve ısıdan korumanın iyi bir yolu olabilir. Ayrıca birçok kişi ekmeği buzdolabında muhafaza edebiliyor. Ancak beyaz ekmekleri buzdolabında saklamak doğru olmaz. Buzdolabında saklanan beyaz ekmek gittikçe sertleşmeye başlayacaktır. Ancak dilimlenmiş veya özel diyet ekmekler buzdolabında saklanabilir. Eğer ekmeği kesip kullanacaksanız, kesilen yüzeyini aşağıya çevirip streç film veya alüminyum folyo ile kapatmayı unutmayın. Tam buğday ve kepekli ekmekler beyaz ekmeğe oranla daha çabuk bayatlayabilir. Bu tür ekmekleri tüketme sürenize dikkat etmelisiniz. Bayatlama problemi yaşamamak için az miktarda ekmek alabilirsiniz.