- 1 adet taze kabak (kabuğu ile birlikte)
- 4-5 tane sarımsak
- 1 baş küçük soğan
- 4 yemek kaşığı önceden haşladığı nohut
- 4 yemek kaşığı sarı mercimek
- 4 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 litre kadar kaynar su
- Pul biber
- Tuz
İlk olarak tencerenin içerisine su ekleyip tüm malzemeleri içerisine ilave edin. Malzemeleri doğrayarak ekleyebilirsiniz. Özellikle kabağı kabuklarından ayırmadan doğrayarak ekleyebilirsiniz. Protein ve lif açısından yüksek olan bu gıdalar uzun süreli tokluk sağlayacak.
Tencerede kaynayan malzemelerin haşlanmasını bekleyin. Malzemeler haşlanmaya başladığında önceden haşlanmış nohutu ilave edebilirsiniz. Tüm malzemeler 15-20 dakika içerisinde haşlandıktan sonra ince ince doğradığınız maydonozu içerisine serpin.
Maydanoz, ödem atmanızı kolaylaştıran temel ürünler arasında yer alıyor. 10 dakika daha haşlandıktan sonra blenderdan geçirmeye hazır kıvama gelmiştir. Çorba, salep kıvamına gelene kadar blenderdan geçiremeye devam edebilirsiniz.
Blenderdan geçirdikçe yoğunlaşan kıvamı açmak için sıcak su ilave edebilirsiniz. Son olarak, dilediğiniz baharatları ekleyerek çorbanın tadını çıkarabilirsiniz. Tok tutan özelliği sayesinde birçok kişi için faydalı bir diyet öğünü olacaktır.