26.04.2024 - 17:49 | Son Güncellenme:
Uzmanlar, dermarol kullanımının cilde büyük etkileri olacağını söylüyor. Belirli bir kullanım aralığından sonra zararlı gelme olasılığı da bir o kadar yüksekmiş. Peki, birçok internet sitesinde gördüğümüz dermaroller ne işe yarıyor? Cilde ne yapar?
Mikro iğneleme olarak bilinen dermarol uygulaması çok sayıda iğne içeren bir aletin deri yüzeyinde yuvarlanmasıdır. Bir cilt yenileme uygulaması olarak kabul edilen dermarol, derinin üst tabakasına zarar vermeden kontrollü bir şekilde yapılır. Sonucunda ise cilt yenilenmeye başlayarak tekrardan kolajen üretebilir.
Dermaroller genellikle ince çizgiler, kırışıklıklar, sivilce ve yara izleri, deri çatlakları, saç dökülmesi ve cilt lekeleri için tercih ediliyor. Ancak bu işlemler tek bir uygulamayla son bulmuyor. Yan etkileri ise bu noktada devreye giriyor.
Özellikle açık ten rengine sahip kişilerde kızarlıklık ve tahrişe neden olması çok yüksek bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. Yapılan uygulama sonrasında ise soğuk maskeler tercih ediliyor. Ancak bölgesel enfeksiyon riski, birçok kişiyi tedirgin eden bir durum.
Steril olmayan ortamlarda uygulandığında enfeksiyon riski taşıyan dermaroller, cilt temizliği yapılmadığında da kötü izlere yol açabilir. Sıklıkla uçuk çıkaran bireylerde işlem sonrasında yayılan uçuk vakaları görülmüşür.
Uzmanlar, dermarol kullanımına karşı birçok kişiye seslenerek çeşitli uyarılarda bulunuyor. Koyu deri rengi olan kişilerde kahverengi cilt lekelerinin oluşma ihtimali yüksek oluyor. İşlem sonrasında güneşten kaçınılması gerekiyor.
Dermarollerde bulunan iğnelere karşı alerjik reaksiyonlar gözlemlenebilir. Hassas cilde sahip olan kişiler dermarol kullanımında zorluklar yaşayabilir. Özellikle alanında uzman olmayan kişiler tarafından yapılırsa, istenmeyen birçok farklı durum oluşabilir.