DARTI NASIL YAPILIR?
Malzemeleri
Biriktirilen süt ve yoğurt kaymakları
Tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle bol süt veya yoğurt kamağı olması gerekiyor. Zaman varsa elde edilen kaymaklar derin dondurucuda bekletilmeli.
Kullanılacak tencerenin dibi tereyağıyla yağlanmalı. Bu kaymağın dibinin tutmasını önler.
Kaymaklar tencereye aktarılır ve orta ateşte pişmeye bırakılır. Pişerken arada karıştırılmalıdır.
İsteğe göre tuz da eklenebilen dartı bir süre sonra altın sarısı bir renk alacak ve kaymaklar minik minik topaklanmaya başlayacak. Bu dartın hazır olduğunu gösterir.
Biraz soğuduğunda ekmeğin üzerine sürülüp yenebileceği gibi kavanozlara ya da toprak kaplara bölüştürülebilir. Dartının üzerindeki yağ donunca buzdolabına kaldırılabilir.