Kızıl buğday bildiğimiz normal buğdayla akraba bir tahıl türüdür. İran'a özgüdür ancak çoğunlukla Avrupa'da yetiştirilir ve tüketilir. Eski bir tahıl türü olan kızıl buğday binlerce yıldır aynı çiftçilik teknikleri kullanılarak yetiştirilir.
Spelt, Dinkel ya da bildiğimi adıyla Kızıl Buğday'ın iki formu vardır: Taneli ve un şeklinde. Taneli buğdayı pirinç gibi pişirip tüketebilirsiniz.
Kızıl buğdayın ununu ise hamur işi tariflerinizde kullanabilirsiniz.
Kızıl buğday, standart buğday ve çavdara benzer topraksı ve biraz acı bir tada sahiptir.
Daha spesifik olarak spelt unu, tam buğday unundan biraz daha yumuşaktır.
Diğer eski tahıllarda olduğu gibi kızıl buğday da besin açısından zengindir. ABD Tarım Bakanlığı'nın (USDA) verilerine göre, bir fincan pişmiş kızıl buğday 10 gram protein ve sekiz gram lif içerir.