Temiz bir el bezini sıcak suya batırın. Kıvırıp aşırı suyu süzdükten sonra kistin üzerine koyarak bu şekilde 5-10 dakika boyunca bekleyin. Kist iyileşene kadar bu işlemi günde 3-4 kere tekrarlayın. Kan dolaşımını hızlandırarak iyileşme süresini kısaltacak bu yöntemde el bezi ve su yerine eğer elinizde varsa ısıtma yastığı da kullanabilirsiniz.
Bal bulabileceğiniz doğal tedaviler arasında en organik olanıdır. Yağ kistlerini tedavi etmek için en etkili yöntemlerden birisi de baldır. Bir miktar buğday çimini yarım muz ve 1 yemek kaşığı bal ile blender da karıştırın. Ortaya çıkan bu karışımı kist olan bölgenin üstüne sürün. Temiz bir bez ile üstünü kapatın ve gece boyunca bu şekilde kalmasını sağlayın. Bu uygulamayı kist iyileşene kadar günlük tekrar edin.
Elma şırası sirkesi, bakteriyel enfeksiyonları yok eden asetik asit içerir. Kistleri tedavi etmek için uygulanan sikloroterapi işleminde de elma şırası sirkesinden faydalanılır. Elma şırası sirkesini direk olarak yağ kistinin üzerine uygulayın ve bir bandaj ile kapatın. Bandajı günlük olarak değiştirmeye dikkat edin. 1 hafta sonunda kistin üzerinde sert bir tabaka oluştuğunu göreceksiniz. Bu sert tabakayı nazikçe kaldırın ve kistin içerisindekileri akıtın. Temiz bir el bezi yardımı ile bu bölgeyi temizleyin.
Bir temizleme pamuğunu Hint yağına batırarak direk olarak kistin üstüne örtün. Daha sonra sıcak su torbasını temizleme pamuğunun üzerine koyun. Bu şekilde bir süre beklettiğinizde kistin küçüldüğünü gözlemleyebilirsiniz.
Aloe veranın antibiyotik etkisi gösteren fenol içeren bileşenleri vardır. Bu yüzden yağ kistlerini tedavi etmek için de aloe vera son derece etkilidir. Aloe vera yapraklarında bulunan ve sıkarak çıkarabileceğiniz jeli kistin üzerine sürün. Bu işlemi bir kaç gün (kist iyileşene kadar) günde iki kere olacak şekilde devam ettirin.
Patates bol miktarda C vitamini içerir. C vitamini ölü cilt hücrelerinin atılmasını hızlandırdığı için yağ kistlerinin tedavisi açısından da idealdir.