Cevizleri kavurmak, cevizleri hafif tebeşirimsi olmaktan çıkarıp daha aromatik, tereyağlı ve çıtır hale getirir. Pasta uzmanı Jesse Szewczyk, "Özellikle cevizli turta için kavurma çok büyük bir fark yaratıyor. Cevizlere tüm tatlılıkla güzelce eşleşen kahverengi bir tat veriyor ve cevizler turtanın ana lezzetidir. Onların parlamaları için en iyi şekilde kavrulduğundan emin olmalısınız" diyor.
Aynı mantık cevizli kurabiyeler ve cevizle dolu kekler için de geçerlidir. Jesse, fındıkları bir hamura kattığınızda, hamur fındıkları fırının doğrudan ısısından koruduğunu vurguluyor. Bir kurabiyenin pişmesi tamamlanana kadar, hamura katılmış çiğ fındıklar veya cevizler tamamen kavrulmamış olacaktır. Bu nedenle, fındıkları ve cevizleri turta alanı dışında da önceden kavurmak gerekir.
Yemek editörlerinin cevizleri kavurmak için kullandıkları birkaç kolay yöntemi bir araya getirdik. Fırında kavrulmuş ceviz el değmeden yapılabilir. Ancak orada olduklarını unutma veya çok geç kontrol etme riski vardır. Ocakta kavrulmuş ceviz hızlıdır. Onları sürekli olarak kontrol etmeniz gerekir. Son olarak, mikrodalga yöntemi yıldırım hızında çıtırtı ve yoğun lezzet için watt gücüne güvenir. Hangisini seçeceğiniz sizin takdirinize ve ne kadar zaman harcadığınıza bağlıdır!
Jesse ceviz kavurmak için fırın yöntemini tercih ediyor. Bunu yapmak için fırını 350 derecede önceden ısıtın. Ceviz parçalarını kenarlı bir fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Fırın kâğıdına ihtiyacınız olmayacak. Rengi koyulaşana ve hoş kokana kadar, yani 12 ila 16 dakika pişirin. Eşit şekilde kavrulmasını sağlamak için bir kere alt üst edin. Ceviz parçaları, bu sayede daha eşit şekilde kavrulur. Eğer cevizleri 2 parçaya bölmek yerine daha küçük parçalar haline getirdiyseniz, 8’inci dakikada pişip pişmediğini kontrol etmelisiniz.
Sosyal medya yazarı Elise Portale, çiğ kuruyemişleri tavada kavurmanın, alınacak sonuç üzerinde tam kontrol sağladığını keşfetti. Kuruyemişleri soğuk ve kuru bir tavaya koyun ve erimiş tereyağı veya yağ gerekmediğini unutmayın. Kısık ateşte sık sık tavayı sallayarak onları kavurun. Pişirme süresi yaklaşık 7 ila 10 dakikadır. Ancak Elise, bu sürenin çoğunun tavanın ısınmasını bekleyerek geçtiğini söylüyor. Elise’e göre asıl kavurma işlemi en fazla bir veya iki dakika sürüyor.
Ayrıca hazır olup olmadığını anlamak için gözlerinizi ve burnunuzu da kullanabilirsiniz. Kızarmış ve biraz tatlı koktuklarında, renkleri de biraz koyulaştığında piştiklerini anlayabilirsiniz. Cevizler yanarsa çok acılaşabilir bu nedenle biraz daha az kavurmayı tercih edebilirsiniz.
Altın renkli, çıtır çıtır, kızarmış cevizler cevizli turta için olmazsa olmazdır. Tabii ki yemek için de. Mutfak uzmanı ve editör Kelsey, "Çiğ cevizler, turta pişerken şuruplu bir dolgunun içinde asılı kaldığında o kadar fazla renk, fındık aroması veya doku geliştirmiyor" diyor.
Kelsey, mikrodalgada fındık kavurmanın harika bir yöntem olduğuna inanıyor ve yemek kitabı yazarı J. Kenji López-Alt'tan öğrendiği mikrodalga tekniğini anlatıyor. Bu, ona fırından veya ocaktan daha fazla kontrol ve tutarlılık sağlıyor. Üstelik son derece kısa sürede de kavruluyor. 1 su bardağı ceviz için yarım çay kaşığı bitkisel yağ koyun ve fındıkları arada karıştırarak eşit şekilde kavrulup muhteşem bir şekilde kızarana kadar 1 dakikalık aralıklarla mikrodalgada pişirin. Kavrulmuş cevizler oda sıcaklığına gelince dilediğiniz gibi kullanıp, artanını hava almayan bir kapta saklayabilirsiniz.