Bazlama, Türk mutfağının geleneksel ekmeklerinden biri. Özellikle de kahvaltılarda sıcak tüketildiğinde herkesin beğenisini kazanıyor. Sanılanın aksine bazlama yapmak için her zaman maya kullanmak gerekmiyor. Mayasız bazlama, kolay yapımı ve kısa sürede hazırlanmasıyla dikkat çekiyor. Peki, çayın yanına 15 dakikada hazırlayabileceğiniz bazlama nasıl yapılıyor? 3 su bardağı un, 1 su bardağı yoğurt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay bardağı ılık su (kontrollü ekleyin) bu bazlamayı yapmak için yeterli. Geniş bir karıştırma kabında un, tuz ve kabartma tozunu karıştırarak başlayın. Ortasını havuz şeklinde açarak yoğurt, sıvı yağ ve ılık suyu ekleyin ve malzemeleri bir araya getirerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatın ve yaklaşık 10 ila 15 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru eşit büyüklükte bezelere ayırmalısınız. Her bir bezeyi hafif unlanmış tezgahta merdane yardımıyla yuvarlak ve ince şekilde açarak devam edin. Yapışmaz bir tavayı yüksek ateşte ısıtın ve ardından orta ateşe alın. Hazırladığınız hamur parçalarını sıcak tavaya koyup, her iki tarafını da kabarana ve üzeri hafif kahverengi olana kadar pişirmeye devam edin. Pişirme sırasında üzerine temiz bir mutfak beziyle hafifçe bastırarak kabarmasına yardımcı olabilirsiniz. Pişirdiğiniz bazlamaları sıcak tutmak için temiz bir beze sarabilirsiniz. Biraz dinlendikten ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra yemeye hazır. Afiyet olsun!