26.02.2025 - 16:50 | Son Güncellenme:
Canan Karatay, zeytinyağını ekmek banarak tüketmenin sağlığa faydalarını anlattı. Ancak zeytinyağını belirli baharatlarla karıştırdığınızda etkisini tam 5 kat artırabilirsiniz. Peki, zeytinyağının faydalarını artıran bu karışım nasıl hazırlanmalı?
Canan Karatay'ın çok sağlıklı olduğunu söylediği bu karışımı etkili yapan şeylerden biri doğal ve şifalı malzemelerin birleşmesidir. Böylece vücuttaki pek çok sağlık problemine karşı önlem alabilir ve hastalık riskini hafifletebilirsiniz.
* Zeytinyağı
* 2 dal taze kekik
* 1 acı kırmızı biber
* 1 acı sarı biber
* 4 diş sarımsak
Öncelikle karışımı hazırlamak için bir şişeye ihtiyacınız var. Öncesinde zeytinyağını hazırlayacağınız şişenin içine 1-2 dal taze kekik, dilimlenmiş acı kırmızı ve sarı biberler ve 3-4 diş ayıklanmış sarımsağı koyun. Kapağını sıkıca kapatıp 1-2 gün beklettikten sonra servis yapın.
Karışımın içerisindeki malzemelerden sarımsak ve kekik, vücudunuzun direncini artırabilir. Grip ve soğuk algınlığına karşı koruma sağlar. Faydaları saymakla bitmeyen zeytinyağı ise damarları temizleyerek kalp krizi riskini azaltır. Ekleyeceğiniz biberler, kan dolaşımını hızlandırarak yine kalp ve damar rahatsızlıklarının önüne geçebilir.
Kilo vermek isteyenler için uygun olan bu karışımda acı biberler vücudun ısısını artırarak yağ yakımını hızlandırabilir. Aç karnına tüketildiği zaman bağırsakları çalıştırır ve kabızlığı önleyebilir.
Bu karışımı düzenli tükettiğinizde hem daha enerjik hissedecek hem de vücudunuzun hastalıklara karşı daha dirençli hale geldiğini fark edeceksiniz. Her gün 1 tatlı kaşığı içerek veya Canan Karatay'ın da söylediği gibi ekmeğinizi banarak tüketebilirsiniz.
Son zamanlarda artış gösteren kalp ve damar rahatsızlıklarının önüne geçebilmek ve sağlığınızı korumak adına böyle doğal yöntemleri değerlendirmek faydalı olabilir. Elbette ki aşırıya kaçmadan tüketmek gerekir.