Kahvaltının anlam ve önemini fazlasıyla vurgulayan Canan Karatay'a göre kahvaltı öğününde mutlaka olması gerekenler:
- Az pişmiş 2 yumurta, isteğe bağlı olarak haşlama veya tavada düşük ısıda saf tereyağıyla hazırlanabilir.
- Avuç içi kadar az tuzlu peynir. Karatay, az yağlı veya krem peynirlerden uzak durulması gerektiğini belirtiyor.
- Bir ince belli çay bardağı ölçüsünde ceviz, fındık, fıstık, badem tüketilebilir. Bu noktada kuruyemişlerin kavrulmamış ve tuzlanmamış olması şart.
-Nane, roka, salatalık, domates gibi destekleyici sebzeler tüketilebilir. Kahvaltı yanında ise limonlu açık çay veya süt içilebilir. Elbette ki hiçbir içecekte şeker olmaması gerekiyor.