23.06.2016 - 12:24 | Son Güncellenme:
Çamaşırları renklerine göre ayırmanın yanı sıra kumaşlarına da dikkat etmelisiniz. Örneğin polar kumaşlı kıyafetleri ayrı olarak yıkamalısınız. Ayıca havluları da sentetik kumaşlı kıyafetlerle karıştırmamalısınız.
Eğer lekeleri çıkarmak için sert bir yol uygluyorsanız kıyafetlerinizde delik olmasına şaşırmayın. Bu işlemi yaparken yavaş hareketlerle yapmalısınız.
Çamaşır yıkarken gereğinden fazla toz deterjan koyarsanız, yıkarken çok fazla köpük oluşacağından gömlek yakası gibi yerlerde yeni lekelere yol açacaktır, bu yüzden de çamaşır yıkamanın en ideal yolu sayılmaz.
Fermuarlı kıyafetlerinizi yıkamadan önce fermuarlarını kapatmanız gerekir, yoksa fermuar diğer kıyafetlere de zarar verebilir.5. Düğmelere dikkat etmemekGömlek gibi düğmeli kıyafetlerinizi yıkamadan önce düğmelerini açmazsanız düğmeler kopabilir.
Çamaşır suyunu lekeleri çıkarsın diye fazlaca koymak, kıyafetlerinizin çabuk yırtılmasına neden olur. Bu yüzden çamaşırlarınızı kaynatmak güzel bir alternatiftir.
Elastik yapılı mayo ve bikini gibi kıyafetlerin çamaşır makinesinde yıkanmaması gerekir. Bu tür kıyafetleri yıkamanın en etkili yolu bir leğende soğuk suyla elde yıkamaktır.
Bazıları, makinenin bozulmasına neden olabileceği için yıkamalar arasında çamaşır makinesinin sakinleşmesi için beklemeyi tercih ediyor. Ancak bu yanlış bir yöntem çünkü çamaşır makinesi aralıksız kullanıldığında bir önceki yıkamadan kalan enerji ve ısıyla daha iyi çalışır.
Eğer yastık ve battaniyeleri çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, art arda iki kere yıkamanız en iyi çözüm olur çünkü yastıklar köpüğü içine çekebilir ve ikinciye yıkamazsanız köpüklü kalabilirler.
Çamaşır yıkamanın en yorucu taraflarından birinin kıyafetleri gruplamak olduğunu biliyoruz. Bu işlemi biraz daha kolaylaştırmak için işe çorapları ayırıp ilk onları yıkamakla başlamayı deneyebilirsiniz.
Yumuşatıcıda bulunan kimyasal karışımlar havluların emici özelliğini azaltırlar. Bu yüzden havluları yıkarken yumuşatıcı kullanımı yanlıştır.
Çamaşır makinesinde bozulmaya yol açabileceği için tek yıkamada çok fazla çamaşır yıkamamalısınız.
Montların yapısının bozulmasını engellemek için makineye montunuzla beraber 3 tane tenis topu koyun. Tenis topları ayrıca fazla köpüğü almaya da yardımcı olacaktır.
Kullandığımız çoğu deterjanın içinde evimizde bulunan ucuz malzemeler vardır. Örneğin tuz, kıyafetlerinizi daha parlak yapar; tebeşir de lekelerin çıkmasına yardımcı olur. Çamaşır deterjanı kullanmak da çamaşır suyuna benzer olarak lekeleri temizler. Limon suyu ise kıyafetlerinizi daha yumuşak ve daha hoş kokulu yapmak için kullanılabilir.
Çamaşır makinenizin bakımını sağlamak çok önemlidir. Deterjan ve yumuşatıcı koyduğunuz gözün çıkartılabilir olduğunu unutmayın. Gözün arkasında deterjan kalıntısı kalabileceğinden arada bir çıkartıp kontrol etmelisiniz.Ayrıca yıkamadan sonra makinenin kapağını açık bırakın ki içi kurusun. Yılda bir ya da iki kez de çamaşır makinesini sıcak su ve sirkeyle çalıştırın, bu da çamaşır makinenizin bozulmasını önleyecektir.