02.06.2024 - 08:00 | Son Güncellenme:
Marketten, pazardan taze olarak satın aldığınız sebze ve meyveler kısa süre içerisinde tazeliğini kaybediyorsa farklı yöntemlere başvurma zamanı gelmiş demektir.
Meyve ve sebzeler buzdolabında bekletilmesine rağmen hızlıca çürümeye başlıyorsa, poşetlerin içerisine birkaç tane kürdan atmayı deneyin. Kulağa ilginç gelse de deneyenler büyük ölçüde fark görmüş.
Poşetlerin veya sebzelerin bulunduğu saklama kaplarının içerisine kürdan eklediğinizde nemi emerek sebzelerin çürümesini engelleyebilirsiniz. Buzdolabında oluşan aşırı nem ve ürün çokluğu sebzelerin çabuk bozulmasına neden olabilir.
Aynı zamanda bozulmaması için buzdolabına eklenen bazı sebzelerin aslında oda sıcaklığında korunması gerekebilir. Sivri biber, salatalık, dolmalık biber gibi sebzeleri serin ve oda sıcaklığının korunduğu alanlarda saklayabilirsiniz.
Bazı sebzeler ise güneş ışığını görmeden canlılığını korumaya devam edebilir. Buzdolabını doldurmadan, her sebzeyi kendi ihtiyaçlarına göre saklamayı deneyin. Örneğin soğan ve sarımsak güneşten uzak alanlarda saklanması gereken besinlerden biridir.
Buzdolabında olsa bile en kısa sürede çürüyebilen sebzelerden biri domatestir. Domates poşetinin içerisine birkaç tane kürdan atarak nemli ortamın giderilmesini sağlayabilirsiniz. Uzun bir zaman diliminde tüketmek istiyorsanız, sapları yukarı bakacak şekilde rafa dizebilirsiniz.
Yaz aylarında sık sık tüketilen çilek, oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Yapılan en büyük hatalardan biri ise, çileği yıkadıktan sonra buzdolabına eklemektir. Çilek gibi meyveleri korumak için tek kat halinde bir havlu kağıt kullanabilirsiniz. Yıkanmadan buzdolabında saklandığı zaman daha uzun ömürlü olacaktır.