Günde en az iki defa dişler fırçalanmalıdır. Ağız içinde oluşacak enfeksiyonlar ve diş çürükleri ağzınızın kokmasına neden olan en önemli etkenlerdendir. Bu sebeple diş temizliğine özen gösterilmelidir. Aynı zamanda diş eti sağlığı da çok önemlidir. Yılda en az iki defa diş eti uzmanına gözüküp diş etleri kontrol ettirilmelidir.
Ağzınızda bulunan protez dişler zamanlar eskir ve içlerinde yemek artıkları birikebilir. Bu nedenle protez dişlerinizin bakımını düzenli olarak yaptırmalı ve temizlettirmelisiniz.
Vücut sağlığı, cilt sağlığı ve diş sağlığı için su çok önemli bir besin kaynağıdır. Çok su içmenin onca yararının yanı sıra, dil kurumasını da önleyerek ağız kokusuna neden olan sebepleri ortadan kaldırır.
Çeşitli enfeksiyonlar geceleri burnunuzun tıkanmasına neden olur. Bu durum ağız ve boğazı kurutarak bakterilerin üremesi için ideal bir ortam oluşturur.Azalan tükürük salgısı durumu daha kötü hale getirir. Bu nedenle kesinlikle burun tıkalı uyumamaya dikkat edilmelidir.
Beyaz un şeker ve tuzu azaltmaya çalışın. Bakteriler bu tür ürünleri kullanarak hızla çoğalmaya başlarlar. Ayrıca diş çürüklerine neden olarak doğru orantıda ağız kokusuna neden olur.
Sigara içinler bilir. Sigara sürekli su içme hissiyatı verir. Bunun nedeni içindeki zararlı atıkların ağzı kurutmasıdır. Sigara ağız kuruluğuna neden olur ve ileride yaşanacak diş eti hastalıklarına zemin hazırlar.
Lokmaları iyi çiğneyin! Lokmaların iyi çiğnenmesi, yiyeceklerle tükürük salgısının iyice karışmasını ve ağızda yemek parçası kalma olasılığını düşürür.Daha çok çiğneme hareketi daha çok bakterinin yerinden koparak mideye gitmesine yardımcı olur.