Büyük bir tencerede, zeytinyağını orta ateşte ısıtın ve soğanları kızarana kadar soteleyin. Sığır eti, zerdeçalı ekleyin ve et kızarana kadar pişirin. Tencereye doğranmış maydanoz, kişniş ve çemen otunu ekleyin. Otları etle birlikte yaklaşık 5-7 dakika, hoş bir koku çıkana kadar soteleyin.
Islatılmış fasulyeleri ekleyin ve malzemelerin üstüne çıkacak kadar su ekleyin. Kaynama noktasına getirin, sonra ateşi kısın. Kurutulmuş limonları çatalla delin ve güvece ekleyin.
Kapağını kapatın, et ve fasulyeler yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak 2-3 saat pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İşte bu kadar basit.
Belirli aralıklarla bu tarifi denemek ve beslenme alışkanlıklarınıza eklemek uzun vadede beyin sağlığınızı destekler ve bunama, demans, beyin sisi gibi hastalıklara yakalanma olasılığınızı düşürür.