Kalp damar sağlığımız için alabileceğimiz en etkili önlemlerden biri ise tuz tüketimini kısıtlamak. Çünkü fazla tuz tüketimi hipertansiyona, bunun sonucunda da kalp damar hastalıklarına yol açıyor.Yapılan araştırmalar günlük 1 gram tuz kısıtlamasının bile kalp krizi riskini yüzde 3, felç riskini de yüzde 5 oranında azalttığını ortaya koyuyor. Günlük tuz tüketiminin yarıya indirilmesi ise çok daha büyük bir etki göstererek kan basıncında 10 mmhg’lik ek düşme sağlıyor. Yemekleri tuz yerine baharatlarla lezzetlendirmek! Üstelik bazı baharatlar var ki aynı zamanda kalp sağlığınıza da önemli katkı sağlıyorlar. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Karabulut, kalp dostu baharatları sıraladı: