Kapı menteşeleri ve kilit mekanizmaları zamanla paslanabilir veya sıkışabilir. Bu durum da kapıların gıcırdamasına ya da zor açılıp kapanmasına neden olur. Vazelin hilesini kullanarak sorunların önüne geçebilirsiniz. Vazelinin yapısı metal yüzeylerde koruyucu bir tabaka oluşturacak.
Özellikle güneş ışığı, sıcaklık değişimleri ve nem gibi dış etkenler arabalarda yıpranmaya neden olur. Kuruyup çatlayan malzemelerin görüntüsünü azaltmak ve önlemek için vazelin kullanın. Arabanızdaki plastik konsol, deri koltuklar veya kauçuk parçalar, uzun süre nemsiz kaldığında kuruyup çatlayabilir.
Araçların iç kısmına vazelin uyguladığınızda yüzeyler daha nemli olacak ve esnekleşmeye başlayacak. Deri koltuklarda bulunan çatlak görüntü azalabilir. Düzenli olarak vazelin uyguladığınız yüzeylerde, nem kaybı kaybolur. Vazelinin yağlı ve kaygan görüntüsü, aracınıza ulaşacak toz ve kir gibi maddelerin yapışmasını önler.
Araba kapılarında kullanılan lastik contalar zamanla birbirine sürtünerek ses çıkarabilir. Bu sinir bozucu durum, vazelinle kolayca çözülebilir. Sesli bölgelere vazelin sürdüğünüzde sesler azalır ve kapıların kapanışı daha pürüzsüz hale gelir.
Aracınıza vazelin uygulamadan önce, aşırıya kaçmadığınızdan emin olmalısınız. Aşırı vazelin, gereksiz yağlılık oluşturarak tozları kendine çekebilir. Ayrıca, kirli veya ıslak bir yüzeye vazelin sürmeniz doğru değildir. Boyalı yüzeylere veya cama bulaşmamasına da dikkat edin.
Aracınıza vazelin uygulamak için ilk olarak, kapı lastik contalarını nemli bir bezle temizleyin. Ardından Bez veya parmağınıza az miktarda vazelin alın. Gerekli bölgelere ince bir tabaka halinde sürebilirsiniz. Bu işlemi özellikle kış aylarında tekrarlayabilirsiniz.