21.01.2025 - 15:50 | Son Güncellenme:
Tavuk yemekleri, sofraların vazgeçilmezi ve en pratik seçeneklerinden biridir. Ancak lokum gibi bir tavuk yemeği hazırlamak istesek de her zaman aynı lezzeti yakalamakta zorlanabiliriz. Bu püf noktalarla birlikte, sofralarınıza nefis bir lezzet getireceksiniz.
- 750 gr tavuk göğsü
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy domates
- 1 yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım fincan sıvı yağ
- 80 gram kaşar
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
İlk olarak domates, soğan ve biberleri doğrayın. Ardından tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir tavanın içerisine sıvıyağ ekledikten sonra doğradığınız soğanları kavurmaya başlayın. Hafif kavrulduktan sonra, tavuğu ekleyin.
Tavuk ve soğan pişmeye başladığında salça, domates ve biberleri ilave edebilirsiniz. Salça ve domatesin tamamen karışmasını sağlayın. Ardından tavanın kapağını kapatarak pişirin. 3-5 dakika sonra, yemeğin içerisine 3 bardak su dökün. Orta ateşte 10 dakika kaynamaya bırakın.
Yemeği pişirdikten sonra malzemelerde belirtilen baharatları ekleyebilirsiniz. Bu aşamadaki püf nokta, tavuk yemeğine eklenen kimyondur. Kimyonun aroması, tavuk yemeğine farklı bir lezzet katacak. Gelelim bir sonraki aşamaya.
Tavuk yemeği piştikten sonra, güveç tabaklarına porsiyon olacak şekilde bölüştürün. Böldüğünüz yemeklerin üzerine domates, biber ve sarımsak doğrayın. Ardından hepsinin üzerine kaşar rendeleyin. Son aşamada, güveçleri 200 derecede 20 dakika pişirin.
Yemeğin daha lezzetli olması için, baharatları eklediğiniz evreden önce bu baharatları bir kase içerisinde harmanlayabilirsiniz. Bu karışım, tavuğun her tarafına eşit şekilde dağılacak ve pişerken lezzetini artıracak.