BEEF WELLİNGTON TARİFİ
Bonfilenin üzerinde sinir ve yağ kalmamasına dikkat edin. Ardından bonfileyi biraz tuz ve karabiberle iyice ovun.
Genişçe bir tavayı ocakta ısıtın. 3 yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek mühürleme işlemine başlanır. Bu işlemin püf noktası ise yüksek ateşte etin kenarlarını ve üstünü pişirmek, içinin sulu ve yumuşak olmasını sağlamaktır.
Her yanı ateşte 3 dakika çevrildikten sonra ocaktan alınır. (Etin suyu daha sona mantarları pişirmek için kullanılacak.)
Üzerine 1 tatlı kaşığı hardal sürülür ve çekilmiş cevizler serpilir.
300 gram mantar yıkandıktan, kabukları soyulduktan sonra mutfak robotuyla 20 saniye kadar çekilir.
Çekilmiş mantarlar 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile pişirilmeye başlanır. Yaklaşık 5 dakika kavrulduktan sonra bonfile tuz ve karabiber de eklenerek yüksek ateşte pişirilir, kenara alınır.
Tezgah veya benzeri bir yere geniş bir streç serilir.
Dondurucudan çıkarılan milföyler çözülünce merdane yardımıyla üstünden geçilerek açılmış hamur şekli verilir.
Milföyler streç film üzerine yerleştirilir ve arasında boşluk kalmayacak şekilde füme etler serilir. Milföyler ve fümeler bonfilenin üstünü tamamen kaplayacak büyüklükte hazırlanmalı.
Üstüne cevizli ve mantarlı karışım sürülür, tam ortaya bonfile yerleştirilir.
Kalan milföy üstüne konulur ve boşluk olmayacak şekilde bonfile kaplanır.
Başka bir kapta üzeri için zeytinyağı ve yumurta sarısı çırpılır, sonra milföyün her yanına sürün.
Hazırlanan Beef Wellington, 180 derece ile ısıtılmış fırında orta karar şekilde 30 dakika pişirilir.
Fırından çıkarılır ve Beef Wellington biraz bekletildikten sonra dilimlere ayrılıp servise hazır hale getirilir.