Bayram sabahına hafif bir kahvaltıyla başlanması gerektiğini belirten Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, “Kahvaltı öğünü kesinlikle atlanmamalı, ziyaretlere aç karnına gidilmemeli. Gün içinde geleneksel tatlılar ikram edileceği için kahvaltıda reçel, şeker gibi tatlı besinlere yer verilmemesi gerekiyor. Salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş et ürünlerinden kaçınılmalı. Bunun yerine süt, tam tahıllı ekmek, peynir, yumurta ve bol mevsim sebzesi ile güne başlanmalı. Besinlerin iyice çiğnenmesi ve sofradan aceleyle kalkılmaması gerekiyor. Bayram ziyaretlerine aç karnına gitmekten kaçınılmalı, aksi halde enerji yoğunluğu yüksek besinler fazla tüketilebilir” dedi.
Öğle ve akşam yemeklerinde sağlıklı besinlere yer verilmesi gerektiğini belirten Dyt. Banu Arslansoyu, mutlaka zeytinyağlı sebzeler ve salata tüketilmesi gerektiğini belirtti. Ana yemeklerin hazırlanışına da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Arslansoyu, “Fırın, ızgara, buğulama veya haşlama yöntemleri tercih edilmeli” ifadelerini kullandı. Tatlı seçiminde ise şerbetli ve ağır tatlılar yerine daha hafif alternatiflerin tercih edilmesini öneren Dyt. Arslansoyu, sütlü veya meyveli tatlılar tüketilmesini tavsiye etti.
Tatlılara tarçın eklenmesinin faydalarına da değinen Dyt. Arslansoyu, “Tarçın, tatlı bir baharat olduğu için besinin daha tatlı hissedilmesini sağlar ve enerji yoğunluğu düşüktür. Aynı zamanda kan şekerini dengeleyerek iştah kontrolüne yardımcı olur” diye konuştu.