25.07.2016 - 16:56 | Son Güncellenme:
Kızılcığın içinde bulunan flavonoidler e.coli enfeksiyonlarını engelliyor. E.coli ise idrar yolu enfeksiyonları ile gıda zehirlenmesini tetikleyen bir bakteri. Yeni araştırmalara göre, bu kırmızı meyvenin ilaç geliştiricileri tarafından keşfedilmesi ile yeni bir inceleme alanı başlatacak. Söz konusu bileşenlerin E.coli bakterisinin yetkinliğini azalttığı kanıtlandı.
Massachusetts Dartmouth Üniversitesi'nden Profesör Terri Camesano'ya göre, yeni antibiyotiklere direnç kazanmış mikroorganizmaların ortaya çıkmasıyla, bakteriyel enfeksiyonların mekanizmasının daha iyi anlaşılabileceği temenni ediliyor. Bu sayede yeni antibiyotik üretilebilir.
Bakterilerin enfeksiyona sebep olmaları için, bakteri öncelikle bir organizmaya, ev sahibine yapışarak orada yeterli sayıda üremesi gerekmektedir. Flavonoid ise E.coli bakterisinin yüzeye yapışmasını engellediği gözlemlenmiştir.Deneyleri gerçekleştiren Profesör Camesona ve meslektaşı Profesör Catherine Neto'ya göre, flavonoidler kızılcığın savunma sistemlerinin bir parçası. Ayrıca kızılcığın içerisindeki PAC ve flavonoidler alternatif antibakteriyel tedavilerin derinleşmesi için önemli keşifler.
Araştırmayı gerçekleştiren profesörlerden Neto konuya ilişkin "Bu bileşenler birlikte ve ayrı ayrı iyice araştırılmalı ve antimikrobiyel özellikleri incelenmelidir. Böylece bakteriyel hastalıklara karşı yeni ilaçlar üretebiliriz" demiştir.