Türkiye'nin pek çok yerinde baklavanın yanında ayran tüketmenin normal kabul edildiğini dile getiren Mehmet Şef, Kemalpaşa tatlısının yanında da yoğurt tercih edildiğini belirtti. Mehmet Şef soruyu yarışmacılara yöneltti. Baklava tüketirken ayran içildiğini görenler ise ellerini kaldırdı.
Tartışmaya sonradan dahil olan Somer Şef, "Baklava ile ayran içilir mi bilmiyorum ama çok şekerli olduğu için üzerine içebilir" yorumunda bulundu. Baklava tadımının ardından ayran içen Somer Şef baklavadan dolayı olmadığını, canı çektiği için ayran içtiğini belirtti. Bu sırada Danilo Şef 'İtalyan usulü' diye belirterek baklavanın arasına dondurma koyarak tattı.
Baklavanın içerisinde yüksek miktarda karbonhidrat bulunur. Bu nedenle hızlı ve kolay kilo almanıza neden olur. Ancak yanında protein içeren besinler tüketmek baklavanın olumsuz etkilerini azaltabilir. Ayran da bu besinlerden biridir. Baklava yemek istiyor, ancak kilo almaktan korkuyorsanız ayranla birlikte tüketebilirsiniz.
Tatlının yanında alınan proteinler vücuttaki şekerin daha yavaş karışmasını sağlayacaktır. Yağa dönüşmesini önlediği için kilo problemlerine yol açmaz. Yüksek şeker içeren baklava dişlerin daha kolay çürümesine neden olabilir. Ayranla birlikte tüketirseniz ağızda kalan şekerli kalıntıyı temizlemiş olursunuz.
Şerbetli tatlılar yapıları nedeniyle daha ağır olur ve mideyi de yorabilir. O nedenle probiyotik açısından zengin olan bir kaynak midenin rahat çalışmasını sağlayacaktır. Ayran sağlıklı içeceklerden olduğu için baklavanın neden olduğu yüksek şekeri dengeleyebilir.
Günde 2 bardak ayran içilmesi uzmanlar tarafından önerilen bir alışkanlık. Ancak baklavayla birlikte tüketmek istiyorsanız bu noktada baklava tüketimine dikkat etmek gerekir. Uzmanlar günlük 1 porsiyon ile sınırlandırılması gerektiğini belirtiyor.