Hatta sinir fonksiyonlarını destekleyebilir. Günlük yaklaşık 4.700 mg potasyum yemeniz önerilir. Bunun için kuru eriği yeşil yapraklı sebzeler, muz veya elma gibi diğer yiyeceklerle birleştirebilirsiniz.
Vücudunuzda yeterince demir bulunmaması ciddi komplikasyonlara yol açabilen anemiye neden olabilir. Demir eksikliği şiddetli yorgunluk, kalp, akciğer ve hamilelikle ilgili sorunlara davetiye çıkarabilir. Kuru erik, harika bir demir kaynağıdır ve bu tür sorunları önlemeye yardımcı olur.
Kuru erik, sağlıklı sindirimi destekleyen önemli bir element olan lifle doludur. Örneğin, bir bardak çekirdeksiz kuru erik 12 gram çözünür lif içerir.
Bunun da ötesinde, bağırsak hareketlerini uyarmaya yardımcı olan doğal bir müshil olan sorbitol içerir. Bu sebeple günde 6 adetten fazla kuru erik yenmemesi tavsiye edilir.
İçerdikleri lif sayesinde kuru erik yemek, daha uzun süre tok kalmanıza ve kilonuzu başarılı bir şekilde kontrol etmenize yardımcı olabilir. 2 grup obez kadınla yapılan bir araştırmada, sağlıklı bir diyetin parçası olarak kuru erik yiyen kadınlar 12 haftada 4,4 kilo verdi.
Osteoporoz (kemik yoğunluğundaki aşırı düşüş nedeniyle kemiklerin çok daha kırılgan bir yapıya dönüşmesi) riski taşıyan özellikle kadınlar ve yaşlılar, kemik mineral yoğunluğunda kayıp yaşayabilir. Kuru erik yemenin osteopenik postmenopozal kadınlar üzerindeki etkilerini inceleyen bir araştırma eriklerin aslında bu sorunu önlemeye yardımcı olduğunu gösterdi.
Yüksek tansiyon bazen gözle görülür bir belirti göstermez ancak kişinin kalp sorunları, böbrek hastalığı ve vücuttaki diğer riskleri artırabilir. Ancak bütün bunlar farklı besinlerle kontrol altına alınabiliyor ve kuru erik de bunlardan biri! Hatta kuru üzüm ve hurma gibi diğer kuru meyvelerle karıştırarak haftada 8 porsiyon tüketebilirsiniz.
Kuru erik doğal olarak vitamin dengenizi iyileştirmenize de yardımcı olabilir. İlk olarak, görme duyunuzu korumak ve sağlıklı büyümeyi desteklemek için gerekli olan harika bir A vitamini kaynağıdır.
İkincisi, bağışıklık sistemimiz, vücut sağlığımız ve genel refahımız için çok önemli olan C, K ve B6 vitaminlerini içerir. Üstelik kuru erik, bakır ve manganez gibi diğer temel besinler açısından da zengindir.