26.11.2023 - 11:41 | Son Güncellenme:
Kemik erimesi en çok kadınlarda görülen bir hastalık. Özellikle 45 yaşından sonra başlayan hastalığı ise doğal yollarla geciktirmek mümkün olabilir. Kasım sonunda tezgahlarda yerini alan ve Aralık ayında bol bol tüketilen ayva, kemik erimesini geciktiriyor.
Ayva vitamin ve mineral deposu olmasıyla öne çıkıyor. Bu vitaminler arasında, kan pıhtılaşmasını düzenleyen ve kemik sağlığı için son derece önemli olan K vitamini başta geliyor. Aynı zamana ayva, B vitaminlerini yani B6 (piridoksin) ve folik asit (B9) içerir. Bu vitaminler metabolizmayı destekler ve enerji üretimine katkıda bulunur.
Ihlamur birçok kişi tarafından sevilen ve hastalıklara karşı savaşmasıyla bilinen kış çayıdır. Ayva ve ıhlamurun ise güçlerini birleştirdiklerinde bambaşka etkileri var. Bu çayın yapımı ise oldukça kolay. Haşlanmış ayva, ıhlamur ve karanfili sabah akşam aç karnına 1 çay bardağı içtiğinizde kemik gelişimi hızlanıyor. Ayrıca vücudun iskelet sistemi de güçleniyor.
Ihlamur ve karanfille birlikte kaynatılan ayva, aç karnına düzenli olarak içildiğinde bağırsak iltihabını gidererek, sindirim ve boşaltım sistemini baştan yaratıyor. Detoks etkisi gösteren karışım, organlarınızı temizleyerek tazelenmiş bir sisteme kavuşmanızı sağlıyor.
Birçok kişi ayvayı kabuksuz tüketmeyi tercih etse de, bu muhteşem meyvenin kabuğu da son derece faydalı. Çiğ tüketimi zor da olsa reçel ya da çay olarak ayva kabuğu değerlendirildiğinde vücudun lif ihtiyacını karşılıyor. Böylece life ihtiyaç duyan böbrekler de ayva kabuğu tüketimiyle tazelenmiş oluyor.