Hem tohumu hem de yaprağı süt üretimini artırmaya yardımcı olur. İçeriğindeki kolin bebeklerin sağlıklı gelişimini destekler. Bunun yanında bolca demir, lif, kalsiyum, vitamin ve mineral içerir.Günde 1 bardak çemenotu çayı tüketin. 1 kaşık çemenotu tohumunu bir gece önceden 1 bardak suda bekletin ve sabah kaynatın.Diyabet ya da fıstık alerjiniz varsa çemenotundan uzak durun, hamilelikte de tüketmeyin!
Protein, lütein, B12, B2 ve vitaminleri, folik asit ve kolin bakımından zengindir. Hamilelikte ve emzirme döneminde kolin alımı bebekleri gelecekteki hastalıklardan korur, normal beyin gelişimini destekler.
Hem hamilelikte hem de emzirirken düzenli somon tüketmelisiniz. İçerdiği protein ve DHA ile bebeğin sinir sisteminin gelişiminde önemlidir. Birçok kadında görülen D vitamini eksikliğini azaltır.Haftada 2 porsiyon tüketin.
Havuçtaki A vitamini hamilelikte ve sonrasında bebeğin sağlıklı gelişimine ve ciğerlerinin olgunlaşmasına yardımcı olur. Aynı zamanda içerdiği alfa ve beta karoten meme dokusu sağlığını korur, süt oluşumunu destekler.
Diğer yeşil yapraklı sebzelerle birlikte ıspanak da anneler için gereklidir. Ispanakta bulunan A vitamini bebeğin sağlıklı gelişmesini sağlar, antioksidanlar ise bebeğin bağışıklığını güçlendirir. Doğum sırasında kan kaybeden ya da sezeryanlı anneler için çok faydalıdır.Emziren annelere çiy yerine pişmiş ıspanak tüketmeleri önerilir.
Süt üretimini artırır, uzun süre tok hissetmeyi sağlar, kan şekeri seviyesini dengeler. Bebeğin sağlıklı gelişimi için anne sütünün kalitesini artırır.