17.07.2024 - 16:56 | Son Güncellenme:
Mutfakta çok yönlü bir yardımcı olan alüminyum folyoyu dondurucuda kullanmak yiyecekleri taze tutmanın yanı sıra faydalı bir buz çözme işlemi sunar. Buzlanma problemi yaşayanlar bu tüyoyu denesin.
Dondurucudaki buz oluşumunu önleyerek iç kısımların temizliğine elverişli bir ortam oluşturur. Alüminyum folyoyu yiyeceklere uygulamak için bu aşamaları takip edebilirsiniz.
İlk olarak yiyecekleri dondurucudan çıkarıp iç yüzeyinin her tarafına alüminyum folyo kaplayın. Bu kolay yöntem sayesinde dondurucunun içi korunmuş olacak ve temizliği kolaylaşacak.
Alüminyum folyoyu çekmeceler için de kullanabilirsiniz. Temizlik zamanı geldiğinde ise farklı bir alüminyum folyoyla değiştirebilirsiniz. Bu yöntem evin her zaman temizliğe hazır olması için önemlidir. Ayrıca toz tutmayacaktır.
Folyoyu dolap veya çekmeceye eklemek yerine yiyecekleri sarmak için de kullanabilirsiniz. Böylece donma ve çözülme sırasında yiyecekler herhangi bir etki almaz.
Alüminyum folyonun iki farklı yüzünün aslında kendine has işlevleri bulunuyor. Yiyecekleri daha sıcak tutmak için parlak tarafı içe doğru katlamanız gerekiyor. Farklı yüzeyleri üretim sonucunda oluşmuş olsa da tüketiciler bu farklılığı faydaya çevirebilir.
Tabakları veya yiyecekleri soğutmak istiyorsanız parlak tarafı dışarı doğru çevirerek sarın. Bu sayede dışarıdan içeriye daha az ısı nüfuz eder. Paketteki mat yüzey ısıyı emebilir.